Un treball de camp és aquell que es fa a partir de la recollida d’informació que no es pot trobar en llibres ni per Internet.
Un cop tenim aquesta informació, l’hem d’analitzar i, si podem, treure’n conclusions.
El nostre treball de camp consisteix en aconseguir aquesta informació de diverses marques de rajola de xocolata.
Per qui no ho sàpiga, una “tableta de chocolate” és una rajola de xocolata. I una presa és cadascun dels quadradets en què es divideix per tallar-la més fàcilment.
El nostre treball de camp consisteix en aconseguir aquesta informació de diverses marques de rajola de xocolata.
Per qui no ho sàpiga, una “tableta de chocolate” és una rajola de xocolata. I una presa és cadascun dels quadradets en què es divideix per tallar-la més fàcilment.
-TIPUS DE XOCOLATA (si és amb llet, negra, amb ametlles…): Xocolata amb llet.
-COLORS PREDOMINANTS EN L’EMBOLCALL (segurament no trobarem cap xocolata embolicada de color verd fluorescent): Lila.
-INGREDIENTS (què té? Atenció que de vegades no mengem xocolata, sinó moltes coses alhora!) % DE CACAU (aquesta pregunta està relacionada amb l’anterior): Sucre, mantega de cacau, llet desnatada ens pols, pasta de cacau, sèrum de llet en pols, greix de llet, avellanes mòltes, emulgent (lecitina de soja), aroma (vainilla). Cacau 30%.
-PES DE LA RAJOLA (en grams): 125 g.
-PREU DE LA RAJOLA (en € i cèntims): 0'95 €.
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
125 g.------0'95 €.
1000 g.------7'6 € el K.
-LLOC DE FABRICACIÓ (ens emportarem més d’una sorpresa!): Alemanya, Àustria, Bulgària, Eslovàquia, Polònia i Romania.
-LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ: Castellà, francès i alemany
-ES DIU EL LLOC DE PROCEDÈNCIA DEL CACAU? D’ON VE?: No.
-HI HA TELÈFON D’ATENCIÓ AL CLIENT? QUIN ÉS? (per fer-hi suggeriments, per formular queixes?: No n'hi ha.
-NOM DE LA MARCA (amb el logotip): Lindt.
-TIPUS DE XOCOLATA (si és amb llet, negra, amb ametlles…): Xocolata amb llet.
-COLORS PREDOMINANTS EN L’EMBOLCALL (segurament no trobarem cap xocolata embolicada de color verd fluorescent): Blau.
-INGREDIENTS (què té? Atenció que de vegades no mengem xocolata, sinó moltes coses alhora!) % DE CACAU (aquesta pregunta està relacionada amb l’anterior): sucre, mantega de cacau, llet en pols, pasta de cacau, lactosa, llet desnatada en pols, emulgent: lecitina de soja, extracte de malta de ordi, aroma: vainilla. Pot portar atmelles i avellanes. Conté un 30 % de cacau.
-PES DE LA RAJOLA (en grams): 125 g.
-PREU DE LA RAJOLA (en € i cèntims): 1'10 €.
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
125 g.------1'10 €
1000 g.------8'8 € el K.
-LLOC DE FABRICACIÓ (ens emportarem més d’una sorpresa!): França, Espanya i Portugal.
-LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ: Castellà i portuguès.
-ES DIU EL LLOC DE PROCEDÈNCIA DEL CACAU? D’ON VE?: Ghana.
-HI HA TELÈFON D’ATENCIÓ AL CLIENT? QUIN ÉS? (per fer-hi suggeriments, per formular queixes…): No hi ha cap número de telèfon, però si que està escrita la web.
-TIPUS DE XOCOLATA (si és amb llet, negra, amb ametlles…): Xocolata negre.
-COLORS PREDOMINANTS EN L’EMBOLCALL (segurament no trobarem cap xocolata embolicada de color verd fluorescent): Marró.
-COLORS PREDOMINANTS EN L’EMBOLCALL (segurament no trobarem cap xocolata embolicada de color verd fluorescent): Marró.
-INGREDIENTS (què té? Atenció que de vegades no mengem xocolata, sinó moltes coses alhora!) % DE CACAU (aquesta pregunta està relacionada amb l’anterior): sucre, mantega de cacau, emulgent: lecitina de soja, aroma: vainilla. Fruit secs i llet. Conté un 44 % de cacau.
-PES DE LA RAJOLA (en grams): 125 g.
-PREU DE LA RAJOLA (en € i cèntims): 0'79 €.
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
125 g.------0'79 €
1000 g.------6'32 € el K.
-LLOC DE FABRICACIÓ (ens emportarem més d’una sorpresa!): Esplugues de Llobregat (Barcelona).
-LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ: Castellà.
-LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ: Castellà.
-ES DIU EL LLOC DE PROCEDÈNCIA DEL CACAU? D’ON VE?: No.
-HI HA TELÈFON D’ATENCIÓ AL CLIENT? QUIN ÉS? (per fer-hi suggeriments, per formular queixes…): Sí, el 902.112.113.
-HI HA TELÈFON D’ATENCIÓ AL CLIENT? QUIN ÉS? (per fer-hi suggeriments, per formular queixes…): Sí, el 902.112.113.
-TIPUS DE XOCOLATA (si és amb llet, negra, amb ametlles…): Xocolata amb llet.
-COLORS PREDOMINANTS EN L’EMBOLCALL (segurament no trobarem cap xocolata embolicada de color verd fluorescent): Groc.
-COLORS PREDOMINANTS EN L’EMBOLCALL (segurament no trobarem cap xocolata embolicada de color verd fluorescent): Groc.
-INGREDIENTS (què té? Atenció que de vegades no mengem xocolata, sinó moltes coses alhora!) % DE CACAU (aquesta pregunta està relacionada amb l’anterior): sucre, llet en pols, mantega de cacau, greix vegetal, llet, sèrum de llet en pols, greix lacti, emulgent: lecitina de soja; aromes i cacau.
-PES DE LA RAJOLA (en grams): 100 g.
-PES DE LA RAJOLA (en grams): 100 g.
-PREU DE LA RAJOLA (en € i cèntims): 1'09 €.
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
100 g.------1'09 €
1000 g.------10'9 € el K.
-LLOC DE FABRICACIÓ (ens emportarem més d’una sorpresa!): Esplugues de Llobregat (Barcelona).
-LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ: Castellà.
-ES DIU EL LLOC DE PROCEDÈNCIA DEL CACAU? D’ON VE?: No.
-LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ: Castellà.
-ES DIU EL LLOC DE PROCEDÈNCIA DEL CACAU? D’ON VE?: No.
-HI HA TELÈFON D’ATENCIÓ AL CLIENT? QUIN ÉS? (per fer-hi suggeriments, per formular queixes…): Sí, el 902.112.113.
-NOM DE LA MARCA (amb el logotip): Valor.
-TIPUS DE XOCOLATA (si és amb llet, negra, amb ametlles…): Xocolata negre.
-INGREDIENTS (què té? Atenció que de vegades no mengem xocolata, sinó moltes coses alhora!) % DE CACAU (aquesta pregunta està relacionada amb l’anterior): endulcorants, maltitol, pasta de cacau, lactosa, mantega de cacau, emulgent: lecitina de soja, aroma. Conté 52 % de cacau.
-PES DE LA RAJOLA (en grams): 150 g.
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
-LLOC DE FABRICACIÓ (ens emportarem més d’una sorpresa!): Espanya.
-PREU DE LA RAJOLA (en € i cèntims): 1'94 €.
-EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres):
150 g.------1'94 €
1000 g.------12'93 € el K.
-LLOC DE FABRICACIÓ (ens emportarem més d’una sorpresa!): Espanya.
-LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ: Castellà, francès, alemany, italià i anglès.
-ES DIU EL LLOC DE PROCEDÈNCIA DEL CACAU? D’ON VE?: No.
-HI HA TELÈFON D’ATENCIÓ AL CLIENT? QUIN ÉS? (per fer-hi suggeriments, per formular queixes…): No.
2) Un informe amb les vostres conclusions, seguint les indicacions donades més amunt.
-
-La marca més cara és Valor, que té un cost de 12’93 € el Kilo, ja que és la que té el 50 % de cacau.
-La marca més barata de xocolata que tenim exposada és el Dolca (Nestlé), xocolata negra. Que te un cost de 0.79 € la rajola i un percentatge de 44% de cacau.
-Cap de les marques establertes ens ha esmentat la informació en català.
-En aquest cas el color dels embolcalls són molt variats, però en moltes rajoles predomina el vermell, que simbolitza la sang dels joves. Perquè es passen el dia treballant sense cobrar, que viuen en la misèria enganyats, etc.
-Només Lindt ens ha esmentat el lloc de procedència del seu cacau, Ghana.
-Qualsevol de les diferents marques de xocolata Nestlé, té el mateix número de telèfon d’atenció al client, però el cost de la trucada no està visible en l’embolcall.
-La rajola Nesquik (de Nestlé); no té el percentatge de cacau escrit en embolcall.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.